Home / Zabava i Zanimljivosti / OSJEĆATE “KUGLICU” TAMO DOLJE? Stanje je ozbiljno, OVO SVAKA ŽENA MORA ZNATI!

OSJEĆATE “KUGLICU” TAMO DOLJE? Stanje je ozbiljno, OVO SVAKA ŽENA MORA ZNATI!

U nastavku vam donosimo 5 najčešćih izraslina i kvržica koje se javljaju “tamo dolje”.

1. Okrugla izraslina na ulazu vagine

Ovu krvžicu nazivaju i Bartolinijeva žlijezda – jedna od dvije žlijezde koje vlaže rodnicu prije i za vrijeme odnosa.

2

Žlijezde, veličine graška, nalaze se sa svake strane ulaza u rodnicu, ali s unutrašnje strane. Svaka od njih ima i svoj izvodni kanalić kroz koji se luči sekret, odnosno iscjedak. Kada se taj kanalić začepi, dolazi do nakupljanja iscjetka i posljedično upale i bujanja žlijezde.

2. Bubuljice u boji kože

840735-joga-vezbe-za-ravan-stomak-i-ubrzanje-cirkulacije-ls-1

Ove malene bezopasne izbočine nastaju kada se znojni kanali zapuše, a mogu se javiti i na licu, pod pazuhom ili na stomaku. Nekad mogu narasti, ali nemojte ih dirati da ne biste oštetiti kožu oko njih. Pustite ih da prođu same ili u krajnjem slučaju posjetite doktora, piše “Žena.blic.rs”.

 

3. Vaginalni čirevi

24a8b6b1de602de8692b

Ovi čirevi obično su puni gnoja i nastaju zbog neadekvatnog brijanja ili depilacije. Zato pazite kako sređujete svoju bikini zonu da ne biste uzrokovali iritaciju i infekciju. Ove čireve nikako ne cijedite i ne stiskajte, to će samo pogoršati stvar. Bolje stavite toplu oblogu i nosite udoban pamučni veš, pa će proći vremenom. U suprotnom javite se ljekaru.

 

4. Urasla dlaka

depilacija1

Dlaka koja ne izraste poslije brijanja ili depilacije može biti prava napast jer nastavlja da raste ispod kože i pravi kvržicu koja se može inficirati. Zato prije sređivanja provjerite da li su vam brijač ili depilator čisti, kao i koža koju tretirate, i to i prije i poslije sređivanja.

 

5. Benigni tumor

stomak

Izrasline poput mladeža najčešće su sasvim bezopasne, kao i kada se jave na drugim dijelovima tela. Međutim, ukoliko previše brinete, idite ljekaru, naročito ako vas svrbi, ima više nijansi ili raste.

Provjerite takođe

(VIDEO) 25 God­ina Imala Je Ovu Ogromnu Crnu Cvorugu Na Led­jima A Onda Je Njena Kcerka Odlu­cila Da Izvadi To Cudo Koje Je Raslo God­i­nama

Jed­nos­tavno nam je tesko razum­jeti da je neko mogao ziv­jeti tolike godine sa ovom odvrat­nom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *